transparent

«Κρέας» Ένα γνωστό τρόφιμο;

από τη συνεργάτιδα κτηνίατρο Ιωάννα Μ. Παπαδοπούλου

kreas

Το κρέας είναι τροφή, η οποία κατέχει ιδιαίτερη θέση στις διαιτητικές μας συνήθειες αποτελώντας σπουδαία πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το κρέας το οποίο θα φτάσει στο τραπέζι μας, θα πρέπει να είναι υψηλής υγιεινής στάθμης, θρεπτικό, ελκυστικό και εύκολα συντηρήσιμο. Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποια στάδια διαδικασίας ξεκινώντας από την αγορά του κρέατος έως και την κατανάλωσή του.

Περισσότερα: «Κρέας» Ένα γνωστό τρόφιμο;

Φρούτα

από την Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Ειρήνη Μοδέστου

fruit salad

Στον παρακάτω πίνακα περιγράφουμε αναλυτικά 1 μερίδα φρούτου σε πόσα γραμμάρια αντιστοιχεί και πόσες θερμίδες έχει η ποσότητα αυτή.

Περισσότερα: Φρούτα

Φυτικές ίνες

από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Ειρήνη Μοδέστου

fitikes ines

Οι φυτικές ίνες είναι συστατικά φυτικών τροφών και δεν διασπώνται στον οργανισμό. Μετά τη λήψη τους, περνούν από το γαστρεντερικό σωλήνα και αποβάλλονται από τον οργανισμό. Βρίσκονται σε τροφές φυτικής προέλευσης , όπως λαχανικά,  δημητριακά, φρούτα, χυμούς φρούτων, όσπρια και ξηροί καρποί. Τα προϊόντα ζωικής δεν περιέχουν φυτικές ίνες.

Περισσότερα: Φυτικές ίνες

Σάλος στην αγορά για τα ληγμένα τρόφιμα σε τιμή ευκαιρίας

από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Ειρήνη Μοδέστου

ligmena trofima

Λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες για τα ληγμέναμη ευαλλοίωτα τρόφιμα, σε τιμή προσφοράς, που θα μπορούν σύντομα να πωλούνται παντού, σύμφωνα με νέα αγορανομική νομοθεσία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2010.

Περισσότερα: Σάλος στην αγορά για τα ληγμένα τρόφιμα σε τιμή ευκαιρίας

Αυγά και οι κίνδυνοι κατανάλωσής τους. Πως μπορούμε να τους αποφύγουμε

από τη συνεργάτιδα κτηνίατρο Ιωάννα Μ. Παπαδοπούλου

eggs

Είναι γνωστό ότι τα αυγά είναι από τα θρεπτικότερα τρόφιμα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος στη διατροφή του, αποτελώντας μια πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Φημίζεται για την πολύ καλή πεπτικότητά του και όταν χρησιμοποιείται ως συστατικό σε άλλα τρόφιμα βελτιώνει τη θρεπτική τους αξία.

Περισσότερα: Αυγά και οι κίνδυνοι κατανάλωσής τους. Πως μπορούμε να τους αποφύγουμε

Διεύθυνση

Δαγκλή 8 - 5ος όροφος
Καβάλα
τ.κ. 654 03

Το διαιτολογικό γραφείο λειτουργεί καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

τηλέφωνο

2510 832606


κινητό

6946 196626


email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

βρείτε μας στο facebook

Copyright © 2019 Ειρήνη Μοδέστου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.