transparent

Η βιομηχανία των τεστ δυσανεξίας και οι ψεύτικες υποσχέσεις

άρθρο της Κωνσταντίνας Μπακλώρη, Kλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜSc, RD από το www.diatrofi.gr 

biomhxania test trofikhs dysanexias

"Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι για τα επίμονα κιλά σας μπορεί να φταίει το κοτόπουλο, το αυγό ή το μαρούλι και...η ρίγανη ; Μονο με ...€ κάντε το πιο αξιόπιστο ιατρικό τεστ δυσανεξίας και μάθετε ποιες τροφες μπλοκάρουν ή ευνοούν τον μεταβολισμο σας και δρουν ενάντια στην κυτταριτιδα, το πάχος και την γήρανση του δέρματος. Προφυλαχθείτε απο τις τροφικές δυσανεξίες σας και ελαττώστε τη συσσώρευση λίπους όσο με καμία άλλη δίαιτα!"

Σας θυμίζει κάτι; Εκτιμώ πως ναι, ειδικά αν ενδιαφερθήκατε μέσα στην τελευταία δεκαετία να χάσετε απο 1 έως και 101 κιλά. Ανάλογες διαφημίσεις σαν την παραπάνω άλλωστε κυκλοφορούν ευρέως στο διαδύκτιο, περιοδικά και διαφημιστικά φυλλάδια. Η προώθησή τους βέβαια δεν σταματά εκεί. Ίσως έχετε παρακολουθήσει διαφόρων ειδών "ειδικούς" να τα εγκομιάζουν σε ενημερωτικές εκπομπές μεγάλης και μικρής τηλεθέασης.

Περισσότερα: Η βιομηχανία των τεστ δυσανεξίας και οι ψεύτικες υποσχέσεις

Ο μύθος των «περιβόητων» τεστ δυσανεξίας…

από την Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Ειρήνη Μοδέστου, Καβάλα 26 νοεμβρίου 2010

disaneksiaΤον τελευταίο καιρό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις το θέμα με τα περιβόητα τεστ δυσανεξίας. Πλέον αρκετός κόσμος που θέλει να χάσει βάρος  καταφεύγει στη λύση του τεστ αυτού που υπόσχεται απώλεια βάρους με τον αποκλεισμό τροφών και μερικές φορές τον αποκλεισμό ολόκληρων ομάδων τροφών (όπως για παράδειγμα των γαλακτοκομικών).. 

Περισσότερα: Ο μύθος των «περιβόητων» τεστ δυσανεξίας…

Τεστ δυσανεξίας : μέθοδος απώλειας σωματικού βάρους ή απλά νέα μόδα;

από την Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Μπαντερμά Ν. Ιωάννα

Τελευταία ακούμε συνεχεία για τα περιβόητα τεστ δυσανεξίας. Ειτε από κάποιον γνωστό μας που έκανε το τεστ και τον βοήθησε να χάσει τα περιττά κιλά είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως με τα τεστ δυσανεξίας;

Περισσότερα: Τεστ δυσανεξίας : μέθοδος απώλειας σωματικού βάρους ή απλά νέα μόδα;

GDAs: Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη.... Οδηγός για μια ισορροπημένη και υγιεινή Διατροφή

πηγή: www.dietologoi.gr

Οι ετικέτες τροφίμων είναι, χωρίς αμφιβολία, ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκτίμηση του περιεχομένου και σωστή επιλογή ενός τροφίμου. Σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών, πρέπει να αναγράφονται στη συσκευασία τροφίμων η ονομασία πώλησης, τα συστατικά, η καθαρή ποσότητα (για τα προσυσκευασμένα), η χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας ή η τελική χρονολογία για προϊόντα ευαλλοίωτα από μικροβιολογικής άποψης, οι ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης και χρήσης, το όνομα ή η εμπορική επωνυμία και η διεύθυνση του παρασκευαστή ή του συσκευαστή, ο τόπος παραγωγής ή της προέλευσης, Στις ετικέτες τροφίμων μπορούν να αναγραφούν προαιρετικά και τα διατροφικά συστατικά, όπως η ενέργεια, τα λιπαρά, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες, τα λίπη, οι φυτικές ίνες, το νάτριο κ.α., εκτός εάν προβάλλουν ένα διατροφικό ισχυρισμό π.χ «light» », οπότε σε αυτή την περίπτωση η αναγραφή των διατροφικών συστατικών είναι υποχρεωτική.

Περισσότερα: GDAs: Ενδεικτική Ημερήσια Πρόσληψη.... Οδηγός για μια ισορροπημένη και υγιεινή Διατροφή

10 λόγοι για τους οποίος κάποιος θα έπρεπε να δει έναν πτυχιούχο διαιτολόγο – διατροφολόγο

πηγή: www.somaygies.gr

To επάγγελμα του κλινικού διαιτολόγου αποτελεί μια σύγχρονη απασχόληση και μόλις την τελευταία 15ετία έχει αρχίσει να παρουσιάζεται στην χώρα μας. Δύο δεκαετίες πριν, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν ασχολούνταν τόσο με θέματα διατροφής και οι δίαιτα ήταν μια διαδικασία που προτείνονταν από γιατρούς, γυμναστές και αισθητικούς, δηλαδή άτομα μη εξειδικευμένα στον τομέα της διατροφής. Ευτυχώς η έντονη ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας της διατροφής μας σε συνδιασμό με τα ολοένα αυξανόμενα στοιχεία που σχετίζουν την παρουσία ασθενειών με την ακατάλληλη διατροφή και την παχυσαρκία κατέστησαν απαραίτητο το επάγγελμα του διαιτολόγου. Ο διαιτολόγος σήμερα κάνει ανώτατες σπουδές για να αποκτήσει γνώσεις γύρω από τη διατροφή και είναι ο πλέον κατάλληλος να δόσει συμβουλές σε σχέση με το πως πρέπει να σιτιζόμαστε.

Περισσότερα: 10 λόγοι για τους οποίος κάποιος θα έπρεπε να δει έναν πτυχιούχο διαιτολόγο – διατροφολόγο

Διεύθυνση

Δαγκλή 8 - 5ος όροφος
Καβάλα
τ.κ. 654 03

Το διαιτολογικό γραφείο λειτουργεί καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

τηλέφωνο

2510 832606


κινητό

6946 196626


email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

βρείτε μας στο facebook

το κανάλι μας στο youtube

Copyright © 2020 Ειρήνη Μοδέστου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.