«Κρέας» Ένα γνωστό τρόφιμο;
από τη συνεργάτιδα κτηνίατρο Ιωάννα Μ. Παπαδοπούλου
Το κρέας είναι τροφή, η οποία κατέχει ιδιαίτερη θέση στις διαιτητικές μας συνήθειες αποτελώντας σπουδαία πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το κρέας το οποίο θα φτάσει στο τραπέζι μας, θα πρέπει να είναι υψηλής υγιεινής στάθμης, θρεπτικό, ελκυστικό και εύκολα συντηρήσιμο. Παρακάτω θα αναλύσουμε κάποια στάδια διαδικασίας ξεκινώντας από την αγορά του κρέατος έως και την κατανάλωσή του.