Φακές (υλικά για 2 άτομα)
ΥΛΙΚΑ:
½ φλιτζάνι του τσαγιού ψηλές φακές
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο κομμένο σε μικρές φέτες
1 πράσινη πιπεριά αρκετά ψιλοκομμένη
1 μέτριο καρότο αρκετά ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
200 γρ. σάλτσα ντομάτας ή 1 κουτ. Σούπας πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά βάζουμε τις φακές από την προηγούμενη μέρα σε ζεστό νερό να φουσκώσουν. Σε κατσαρόλα βάζουμε ένα δάκτυλο νερό και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι σε φέτες να βράσει και να πάρει λίγο χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, τη σάλτσα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τις φακές τις οποίες τις έχουμε στραγγίσει καλά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. ( μπορεί να χρειαστεί να δυναμώσουμε λίγο το μάτι αλλά θα πρέπει να προσέχουμε το νερό και να προσθέσουμε αν χρειαστεί) Εναλλακτικά μπορεί να γίνει στη χύτρα σε 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!