Φασολάδα (υλικά για 2 άτομα)
ΥΛΙΚΑ:
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού φασόλια
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο κομμένο σε μικρές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά αρκετά ψιλοκομμένη
- 1 μέτριο καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Λίγο μαϊντανό
- 200 γρ. σάλτσα ντομάτας ή 1 κουτ. Σούπας πελτέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά βάζουμε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα σε ζεστό νερό για να φουσκώσουν.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ένα δάκτυλο νερό και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι σε φέτες να βράσει και να πάρει λίγο χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά, τη σάλτσα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα φασόλια τα οποία τα έχουμε στραγγίσει καλά, τα καρότα και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. ( μπορεί να χρειαστεί να δυναμώσουμε λίγο το μάτι αλλά θα πρέπει να προσέχουμε το νερό και να προσθέσουμε αν χρειαστεί) Εναλλακτικά μπορεί να γίνει στη χύτρα σε 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!
Σε κατσαρόλα βάζουμε ένα δάκτυλο νερό και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι σε φέτες να βράσει και να πάρει λίγο χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε την πιπεριά, τη σάλτσα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τα φασόλια τα οποία τα έχουμε στραγγίσει καλά, τα καρότα και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για μια ώρα περίπου ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. ( μπορεί να χρειαστεί να δυναμώσουμε λίγο το μάτι αλλά θα πρέπει να προσέχουμε το νερό και να προσθέσουμε αν χρειαστεί) Εναλλακτικά μπορεί να γίνει στη χύτρα σε 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!