Φιογκάκια με κρέμα τυριών

fiogkakia krema tirion

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 κ.σ. βιτάμ
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κούπες χλιαρό γάλα
  • 250 γρ. διάφορα τυριά χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. φιογκάκια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα φιογκάκια σε αλατόνερο όσο χρόνο αναφέρεται στην συσκευασία τους. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βιτάμ και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Όταν το μίγμα γίνει ομοιόμορφο παίρνουμε την κατσαρόλα στην άκρη και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε την κρέμα και την βάζουμε στο ταψάκι πάνω στα μακαρόνια. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε για 25 λεπτά στου 190 ͦ C. Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ταψί θα βγεί και το πάχος του κάθε κομματιού και όσο λεπτότερο είναι τόσο λιγότερος χρόνος ψησίματος απαιτείται.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή από:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση

Δαγκλή 8 - 5ος όροφος
Καβάλα
τ.κ. 654 03

Το διαιτολογικό γραφείο λειτουργεί καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

τηλέφωνο

2510 832606


κινητό

6946 196626


email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

βρείτε μας στο facebook

το κανάλι μας στο youtube

Copyright © 2021 Ειρήνη Μοδέστου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.