Μαγειρίτσα

mageiritsa

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 γραμμάρια φύλλα μαρουλιού
  • 500 γραμμάρια φύλλα αντίδια
  • Ένα ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τη συκωταριά και τη βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου. Τη βγάζουμε, την καθαρίζουμε από τα λίπη και τη ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα με λιπαρή ουσία (ελαιόλαδο) σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (ξερό & φρέσκο) μαζί με τη ψιλοκομμένη συκωταριά. Προσθέτουμε νερό 1 λίτρο περίπου και το μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα φύλλα από τα αντίδια τα και τα μαρούλια τα οποία τα έχουμε χοντροκόψει και τα μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Στο τέλος κάνουμε το αυγολέμονο και προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον άνηθο.


Καλή επιτυχία !

ilias lazaridisΗλίας Λαζαρίδης, Απόφοιτος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Ι.Ε.Κ ΔΕΛΤΑ με  Πιστοποίηση Εκπαιδευτών Ενηλίκων και της Στρατιωτικής Σχολής Μαγείρων Κ.Ε.Κ (Γύθειο). Καθηγητής Μαγειρικής τέχνης στο Δ.Ι.Ε.Κ. Καβάλας και στον ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Φλώρινας. Μεγάλη επαγγελματική εμπειρία ως Α’ Μάγειρας και υπεύθυνος κουζίνας σε μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία (ΒΙΚΡΕ family – Καβάλα, Bar-restaurant ΟΜΙΛΟΣ-Θεσσαλονίκη, ROYAL PARADISE - Θάσος , OLYMPION, ANTHEMUS SEA-Ν. Μαρμαράς Χαλκιδικής, ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ - Πανόραμα Θεσσαλονίκης ) και ως Β’ Μάγειρας (Ξενοδοχείο ELOUNDA BAY-Κρήτη, OLYMPION-Θεσσαλονίκη, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE-Θεσσαλονίκη, GARCON BRASSERIE, κατάστημα Λ. Νίκης-Θεσσαλονίκη).

Διεύθυνση

Δαγκλή 8 - 5ος όροφος
Καβάλα
τ.κ. 654 03

Το διαιτολογικό γραφείο λειτουργεί καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

τηλέφωνο

2510 832606


κινητό

6946 196626


email

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

βρείτε μας στο facebook

το κανάλι μας στο youtube

Copyright © 2021 Ειρήνη Μοδέστου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.